„Левски“ спира да се хвали с пари за НАП

„Левски“ спира с практиката да обявява официално преведени суми в НАП по стари задъжения. „Сините“ внасят пари по стриктен договор за разсрочено плащане.

„Герена“ обяви 6-цифрени суми, дадени на хазната, през август и септември, както и по дългове към бивши футболисти и треньори. Неотдавна имаше едро разплащане и по ДДС, възможна е нова вноска в НАП до края на октомври.

Тръгналите излишни спекулации обаче накараха ръководството да престане да се хвали със спазването на финансова дисциплина. Доколко са уредени сметките с НАП през годината ще бъде декларирано наведнъж към края на 2015-а. Очаква се тогава „Левски“ да обяви, че е превел над 1 млн. лв. в рамките на някоко месеца. Подобна сума ще е преизпълнение на плана за плащане.

Явно основната част от парите идва от генералния спонсор „Виваком“. Компанията най-вероятно ще стане и водещ акционер с дял от 33,3% от клуба срещу инвестиция от 13 млн. лв. в рамките на договора за 3 години. Общото събрание на „Левски“ на 23 ноември ще фиксира новите собственици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ