Борисов: С тези резултати може да продължим да управляваме заедно. Против съм да взимаме заеми заради бежанците

Категорично не съм съгласен да взимаме заеми от международни финансови институтции , за да се справяме с бежанската вълна, каза Бойко Борисов в Брюксел. 

Местната власт е изключително важна, защото нейният капацитет помага за създаването на работни места и задържането на хората по места. Искам да поздравя колегите, които работят в местната власт и кметовете, които спечелиха още на първия тур. Поздравявам колегите от РБ, АБВ, Патриотичния фронт. С тези резултати считам, че можем да продължим да управляваме достатъчно стабилно, заяви премиерът Бойко Борисов от Брюксел.

 Представянето на ДПС и БСП е достатъчно силно, за което ги поздравявам и заслужават да зачитаме техният глас като опозиция, обясни Борисов. 

Мислех, че в Хасково ще бием на първия тур, но 49,5% е достатъчен показател, че хората там искат промяна, каза премиерът.

Всеки сега ще се опита да прехвърля от болната глава на здравата. Неслучайно поздравих всички партии, включително опозиционните, които доволно се представиха на фона на коалицията, която сътвориха преди една година, обясни Борисов,.

Ние сме част от европейското решение и след като така драматично ни извикаха в неделя следобяд трябва да вземем категорично решение, каза Борисов за бежанската криза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят