Академия Юнити - оправдаваме доверие! Сбъдваме надежди! Реализираме избори!

„Сбъднете Вашите мечти“, „Опознайте себе си“, „Открийте таланта си“, „Реализирайте потенциала си“...

Това са изрази, които все повече изгубват смисъла си напоследък. Откровено мислещият човек си казва, че е поредната "игра на думи" или опит за привличане на вниманието. В много от случаите може би е така, но има и такива, в които тези и подобни думи се използват с дълбока истинност и увереност. Това е нашата кратка история, в която искаме съвсем леко, закачливо и с усмивка да Ви въведем в нашия изпъстрен с цветове, стил и музика свят.

Няма нищо по-мило и хубаво от това да видиш усмивката, задоволството и лъчезарността в едно дете, което е изпитало куп емоции, изживяни със своите приятели, след като са осъществили дълго подготвян проект. Нещо, което им е донесло истинска радост, както по време на създаването, така и по време на крайното изпълнение. Тук говорим конкретно за една пиеса, която заедно с 19 деца сътворихме, докато се забавлявахме страшно много през цялото време на един летен лагер в гр. Добринище. Там се зародиха приятелства, доверие и незабравими спомени.

Това сме ние - Академия Юнити. Пораснали деца, перфекционисти, професионалисти. Екипът ни винаги работи заедно, забавлява се и черпи сили, идеи, качества и успехи един от друг само с една единствена цел - да предадем тази колективна сплотеност, знания, опит, усъвършенстване и усмивки на Вас - нашите ученици, деца, стипендианти, курсисти или просто хора, които са решили да се забавляват.

Обученията ни включват: ЦЕНТЪР ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ, ИЗОБРАЗИТЕЛНИ ИЗКУСТВА, ТЕАТЪР. В центъра за изучаване на чужди езици, предлаганите курсове са предназначени за всички възрасти: деца от 1 до 12 клас и възрастни, като включват не само обучение по езика, но и подготовка за международни сертификати и бизнес английски.

Центъра за изобразителни изкуства предлага разнообразни курсове както за деца, така и за възрастни. Изучаваните дисциплини са: живопис за деца от 7 до 10 години и тийнейджъри от 10 до 14 и възрастни; плакат и графичен дизайн за тийнейджъри и възрастни; най-новите ни попълнения са вечерен акт „Ескизи“ и курс за подготовка на кандидат-гимназисти за училищата с изучаване на изобразителни изкуства и художествените гимназии.

„Ескизи“ са ежеседмични, отворени сесии за ученици (над 16години) и студенти от художествени училища, от училищата с изучаване на изобразително изкуство и всички, които искат да се докоснат до творческия процес чрез рисунката. Участниците се запознават с графичните материали, с начините за изобразяване на гола човешка фигура в покой и движение. По време на курса се рисуват бързи скици (15-20 мин. на поза) на тяло от натура.

Програмата на Детската театрална школа на Академия Юнити се базира на три основни модула. Модулите се надграждат през всяка следваща учебна година, като целта е с напредване на обучението, децата да бъдат въвличани все по-леко в креативния процес. С всяко следващо ниво на обучение, творческият процес се насочва все повече към последните два модула. Модулите включват:основни понятия на театъра и движението; създаване на групова динамика; обединяване на придобитите способности в общи игрови модели и представяне на основните понятия, свързани с вокалните техники; техники за изграждане на композиция.

Учебната година завършва с представление, като усилията на децата от всички курсове на обучение се обединяват, за да представят наученото през годината, чрез реализирането на групов проект.

След всичко написано до сега се надяваме поне мъничко да сте се докоснали до метода Юнити. Нашата методология е синтезирана с времето и е единствена по рода си. Тя се базира на най-новите подходи в обучението, като предоставя среда, която насърчава отворената комуникация, възможностите за преживяване, експериментиране, взаимообучение, взаимопомощ, групово творчество и креативност. При обучаването на деца, специално въведохме, като част от метода Юнити и метода „Деца обучават деца“. Един от най-важните аспекти в него е възпитанието на децата в ценности, като грижа, комуникация и общуване в група, способност за предаване на уменията. Най-естественият начин за постигането на тези цели, е когато на децата се даде възможност да станат част от целия образователен процес. Да бъдат в ролята не само на обучавани, а и на обучаващи: по-големите да предават знанията си на по-малките; деца, които изучават различни предмети, обменят знания и умения за постигане на обща цел. Ето защо ако се върнем в началото на тази статия, където говорихме за подобни думички искаме да заявим, че те не са загубили смисъл за нас, напротив - превърнали сме ги в основно направление за изграждането на отделния индивид, чрез екипна работа. Елате и се уверете в това! Ние ще превърнем обучението в една истинска и запомняща се история!

За повече информация посетете нашия сайт: www.unity.bg

Очакваме Ви!

Отзиви от обучението в Академия Юнити

„Обучението ми в Академия Юнити, е уникална възможност за мен, стъпка, която ми помага да се развивам и да вървя към това, което искам да бъда. Всичко, което правим в Академията ни дава възможност да творим заедно в екип. Всеки дава своето предложение за съответна идея, участва и го реализира със съдействието на преподавателите, които се превърнаха за мен в приятели, с които свободно мога да обсъждам, разсъждавам и обогатявам идеите си. Всъщност Вие сте нашето огледало. Благодаря на целия екип! Благодаря, че ми дадохте възможност да вляза във вашето семейство и да развивам таланта си. Вие ми позволихте да мечтая и да видя по-ясно бъдещето си. Признателна съм!“
Йоанна, 12 години

"На пръв поглед изглежда лесно да се произнесе думата "Благодаря", но уверявам Ви за мен се оказа трудна задача. Струва ми се, че каквото и да кажа, няма да мога да изразя голямата си благодарност към вас. Имайки предвид себе си, ще кажа, че наистина човек се учи докато е жив. Та така, и аз с ваша помощ разбрах, че думи, като човечност, доброта, разбирателство, съпричастност, не са потъпкани. Това са все добродетели, с които всеки родител има моралното задължение да запознае своите деца. Добродетели, които вие успяхте да затвърдите в децата. Едно ново и вълнуващо преживяване беше присъствието на моята дъщеря на летния лагер в Добринище. Възможността й да вземе участие в подготовката и представянето на фестивала "Талантът обича всяко дете" й донесе още повече позитивизъм и приятни емоции. Показа й моралните ценности, които трябва да следва занапред. Помогна й да осъзнае, че във всяко дете "спи" талант чакащ да бъде открит и развиван. Затова пожелавам на всички деца да не спират, защото само така нещата се случват. Отправям едно голямо и искрено БЛАГОДАРЯ към целия екип на Академия Юнити и Фондация "Фондацията"!

Искра Георгиева, майка на Мирослава и Симона

Огромни благодарности от екипа на Академия Юнити!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование