Агент Белев докладва във фейсбук

Повече от 20 дни „Труд” чака официален отговор на въпроса има ли уволнение за хората, излъгали министър Танева

Учудващо подробна информация притежава представящият се за еколог Тома Белев за това кой е уволнен и какво се случва в Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите.

В своята фейсбук страница Белев съобщава, че вчера е уволнен Георги Тинчев от Дирекция „Гори и лесовъдски дейности“ в Агенция по горите. В разговор на стената си в социалната мрежа екологът се възмущава от уволненията в МЗХ. На въпрос кой е уволнен, Белев отговаря „Георги Тинчев“.

По-надолу в разговора е пусната и снимка на списък със служителите в Дирекция „Гори и лесовъдски дейности“ към 24.10.2015 г., на която се вижда, че Тинчев все още фигурира като кадър на Агенция по горите. Към днешна дата обаче името му липсва.

Както „Труд“ разкри и подробно описа в продължение на няколко броя, г-н Тинчев (близък на Тома Белев), е упражнявал натиск върху служители от Дирекция ПП Витоша, за да променят и вместо положително, да дадат отрицателно мнение за проектоплана на ПП Витоша. Тинчев лично е изготвил новото становище, в което да бъдат удовлетворени желанията на Зелените.

Интересно, че това се е случило след среща между еколога Тома Белев и шефа на Агенцията по горите инж. Тони Кръстев.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Защо Агенцията по горите излъга министър Танева

Инженер Тони Кръстев преметна министър Танева

Зеленото задкулисие върви към престъпление

Земеделският министър Десислава Танева пред „Труд“: Възложих проверка. ИАГ няма да променя становището си за ПП „Витоша“

На 7 октомври „Няма смисъл от ново становище. Сегашното е дадено на МОСВ”, каза Танева. Но докато тя е казвала това пред вестника, шефът на Агенцията по горите инж. Тони Кръстев е пращал новото становище в МОСВ, въпреки че то е извън сроковете и е в противоречие със закона.

Още миналата сряда „Труд“ зададе на Министерството на земеделието въпрос дали има уволнени чиновници заради това, че подчинени от Агенция по горите са си позволили да излъжат министър Танева. Но до момента не сме получили отговор.

Припомняме на МЗХ и Изпълнителната агенция по горите, че повече от 20 дни „Труд“ чака отговор и на въпроса по чия инициатива е проведена срещата между изпълнителния директор на Агенция по горите инж. Тони Кръстев и Тома Белев, в качеството си на какъв е участвал в разговора Белев - физическо лице или председател на Асоциацията на парковете в България и обсъждан ли е проектът на нов план за управление на ПП Витоша?

Ако информацията на агент Белев е вярна и Георги Тинчев е уволнен, това е похвално за министър Танева, че е предприела решителни действия. Но все пак остава въпросът защо и как агент Белев е по-информиран от целия пресцентър на Министерството на земеделието, в който работят 12 души?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи