Вътрешният министър Валентин Радев: Кражбите на коли са намалели с около 29%

Регистрирани са над 40 турски нарушения над въздушното пространство на Гърция в района на Егейско море

Вижте документалния филм “Ние обичаме мира”, който пусна пропагандата на КНДР след срещата с Южна Корея

Бабата на Байрям, която стана донор, за да му спаси живота, няма право на инвалидна пенсия

Теменужка Петкова ще отговаря на депутатски въпроси за газовата връзка Гърция-България и сигурността на електроенергийната ни система

Експлозии в петролна рафинерия в Уисконсин, ранени са няколко души

Меркел e във Вашингтон в последен опит да убеди Тръмп да не налага търговски санкции на ЕС

Външните министри на членките на НАТО се срещат в Брюксел

Родилка почина след продължителна кома

Белият дом публикува снимки от тайната среща на Майк Помпео и Ким Чен-ун

Борисов ще е гост на лидерска среща по процеса „Бърдо-Бриони“ в Скопие

Ким Чен-ун: Започва нов етап от историята Мун Дже-ин: Надявам се на открит диалог и постигането на твърд ангажимент

Стойчо Стоев предупреди “Левски”: Финалът със „Славия“ е коварен

9 тийнейджъри загинаха след порой в Израел

Американски сенатори са внесли проектозакон за блокиране на доставката на изтребители Ф-35 за Турция

Агенция по горите призна за тайна среща между Тома Белев и инж. Кръстев

Крият темата на разговора.  Чакат разрешение от Белев

Mистерия e защо Белев е по-информиран от целия пресцентър на Министерството на земеделието

Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) потвърди за тайна среща между еколога Тома Белев и шефа на агенцията инж. Тони Кръстев. Това стана ясно от отговорите на въпросите по Закона за достъп до обществена информация, които „Труд” изпрати до Министерството на земеделието още на 7 октомври.

Както ”Труд” писа в няколко поредни броя, именно след тази среща Георги Тинчев от Дирекция „Гори и лесовъдски дейности” в Агенцията по горите, който е близък на Тома Белев, е упражнявал натиск върху служители от Дирекция ПП „Витоша”, за да променят и вместо положително, да дадат отрицателно мнение за проектоплана на Природен парк „Витоша”. В резултат бе дадено ново становище, което е извън сроковете и в разрез със закона.

Това се случи, въпреки че земеделският министър Десислава Танева бе обявила в интервю пред „Труд”, че няма нужда от ново становище и такова няма да бъде издавано. Така министърът се оказа излъгана от подчинените си от Агенцията по горите.

На 7 октомври „Труд” попита Министерството на земеделието и храните по чия инициатива е проведена срещата между изпълнителния директор на Агенцията по горите инж. Тони Кръстев и Тома Белев, както и в качеството си на какъв е участвал в разговора Белев – като физическо лице или като председател на Асоциацията на парковете в България.

На този въпрос от Изпълнителната агенция по горите обясняват, че въпросите касаят трето лице (Тома Белев, б.а.), а то не е дало съгласие да ни бъде разкрита тази информация.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Агент Белев докладва във фейсбук

Прикрива ли Министерството на земеделието лъжците от Агенция по горите?

Защо Агенцията по горите излъга министър Танева

Инженер Тони Кръстев преметна министър Танева

Зеленото задкулисие върви към престъпление

Земеделският министър Десислава Танева пред „Труд“: Възложих проверка. ИАГ няма да променя становището си за ПП „Витоша“

„В случая не е налице такова съгласие, поради което Изпълнителната агенция по горите е поискала по съответния ред съгласие от инж. Тома Белев. При изрично съгласие от негова страна исканата от вас информация ще ви бъде предоставена”, се казва в отговора, подписан от инж. Тони Кръстев.

С този отговор агенцията признава, че е имало неофициална среща между двамата, но отказва да осветли обществото какво са си говорили двамата, защото лицето Белев не бил дал съгласие.

Ако срещата е била официална, би трябвало армията от ПР-и в МЗХ (12 души) да пуснат прессъобщение до медиите с информация за темата на разговора между Белев и Кръстев.

На въпрос на „Труд” командирован ли е Георги Тинчев на 7.10.2015 г. и с каква цел в Дирекцията на ПП „Витоша”, от ИАГ потвърждават, че е имало „работна среща в административната сграда на Дирекция ПП „Витоша”, на която инж. Тинчев е присъствал като представител на ИАГ. На срещата са обсъждани допълнения по единственото становище на ИАГ…”

Както „Труд” писа, именно при това посещение Георги Тинчев е упражнил натиск върху служителите Дирекцията ПП „Витоша” да промени официалното си становище, но служителите са отказали, защото е извън сроковете, а вместо тях промените са направили от ИАГ.

От отговора на ИАГ личи, че Агенцията по горите се опитва да замаже гафа с второто становище, което е депозирано извън законово определените срокове, като го нарича „допълнение”. Не е ясно обаче, защо с това т. нар. допълнение ИАГ се опитва да промени изцяло официалното становище?

На въпрос на „Труд” дали ръководството на Агенция по горите е информирало Дирекция ПП „Витоша” и служителите, че промяната на становището за проектоплана е в нарушение на нормативните актове и закона, от ИАГ простичко отговарят, че този въпрос не е дискутиран.

Припомняме на Министерството на земеделието и храните, че все още очакваме отговори на въпросите уволнен ли е Георги Тинчев и по какви причини. Въпросите изпратихме на 26 октомври (преди една седмица) до Евелина Стоянова, директор на дирекция “Връзки с обществеността и протокол”.

Официално съобщение от МЗХ липсва, но на същия ден Тома Белев лично съобщи на страницата си във фейсбук новината за уволнението на неговия близък другар Тинчев.

За обществото все още остава мистерия защо Белев е по-информиран от целия пресцентър на Министерството на земеделието, в който работят 12 души, и в качеството си на какъв той разпространява вътрешна информация от ведомството.

Файлът не съществува или достъпът на сървъра до него е ограничен

Файлът не съществува или достъпът на сървъра до него е ограничен

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.