Трета катастрофа на фатален път

Задържаха под стража млад мъж, пазарувал с фалшива столевка

Иззеха фалшиви перилни препарати в Пазарджик

Бойко Борисов: Нямам къща и имоти в Барселона (ВИДЕО)

Треньорът на виолетовите Петко Петков: Не си правим илюзии, но от отбора се очаква отдаденост

Задържаха 28-годишна женa, източила над 1000 лв. от картата на пенсионер в Пазарджик

Преобразяват 106-годишната сграда на варненска гимназия В двора й ще бъде реставрирана чешма от 1888 г.

Фолк звездата Лияна тренира и под дъжда (ВИДЕО)

Премиерът Борисов в Брюксел: През юли ще бъде разгледана кандидатуратa ни за ERM-II

Бизнесът на нова среща за тока с властта през март, след това решават дали ще протестират

Бум на хепатит А в Сунгурларе

Ивелина Василева, ГЕРБ: Предлагаме регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Украински министър се присъедини към поставените под карантина 72 души, евакуирани от Ухан

98-годишната Айрис Апфел – най-цветната и усмихната модна икона

Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

Изкуствен интелект помага на Гугъл

Повечето хора не забелязват кога Google обновява търсещата си машина с нови алгоритми. За да осигурява възможност за потребителите да разглеждат милиардите страници в мрежата – всеки ден се добавят нови 822 240, компанията трябва да усъвършенства технологията си, пише Фокус, позовавайки се на TheNextWeb.

През последните няколко месеца Google тества базирана на изкуствен интелект система, наречена RankBrain, която да отговаря на запитвания, особено на тези, които търсачката среща за пръв път. От милионите запитвания, които получава всяка секунда, около 15 процента са напълно нови за Google.

Системата функционира, като преобразува написаното от потребителите в математически понятия, които са разбираеми за търсещата машина. RankBrain също така определя кои думи и фрази имат сходно значение, за да опрости запитванията, отправени към Google. Грег Корадо, изследовател в компанията, посочва, че RankBrain бързо се е превърнала в третия най-важен елемент от алгоритъма за търсене, допринасящ за резултатите от питанията.

Използването на изкуствен интелект в търсенията е знак за начина, по който софтуерът и интернет услугите ще бъдат създавани в бъдеще. Машинното учение позволява на компаниите да обработват невъобразим обем от данни, за да служат на глобалната потребителска база. Тези мощни технологии обаче изискват дълго време на разработка и усъвършенстване, преди да влязат в действие. RankBrain е разработвана в продължение на една година, преди Google да започне да я тества с група от потребители и едва след това е въведена в услугата Google Search.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.