Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Изкуствен интелект помага на Гугъл

Повечето хора не забелязват кога Google обновява търсещата си машина с нови алгоритми. За да осигурява възможност за потребителите да разглеждат милиардите страници в мрежата – всеки ден се добавят нови 822 240, компанията трябва да усъвършенства технологията си, пише Фокус, позовавайки се на TheNextWeb.

През последните няколко месеца Google тества базирана на изкуствен интелект система, наречена RankBrain, която да отговаря на запитвания, особено на тези, които търсачката среща за пръв път. От милионите запитвания, които получава всяка секунда, около 15 процента са напълно нови за Google.

Системата функционира, като преобразува написаното от потребителите в математически понятия, които са разбираеми за търсещата машина. RankBrain също така определя кои думи и фрази имат сходно значение, за да опрости запитванията, отправени към Google. Грег Корадо, изследовател в компанията, посочва, че RankBrain бързо се е превърнала в третия най-важен елемент от алгоритъма за търсене, допринасящ за резултатите от питанията.

Използването на изкуствен интелект в търсенията е знак за начина, по който софтуерът и интернет услугите ще бъдат създавани в бъдеще. Машинното учение позволява на компаниите да обработват невъобразим обем от данни, за да служат на глобалната потребителска база. Тези мощни технологии обаче изискват дълго време на разработка и усъвършенстване, преди да влязат в действие. RankBrain е разработвана в продължение на една година, преди Google да започне да я тества с група от потребители и едва след това е въведена в услугата Google Search.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете