Москов: Сидеров няма психични отклонения, става дума за добре премислени действия

Министърът на здравеопазването Петър Москов отказа да даде диагноза на база своите медицински познания за поведението на Волен Сидеров през нощта на изборите в студиото на bTV. Той обаче посочи, че не бива да се търси медицинската страна на случая, но е сигурен, че не става дума за някакво психично отклонение, а за „организирани и добре премислени действия”.

Москов уточни, че линейката, с която депутатът бе откаран за да си извади медицинско свидетелство е била извикана от полицията и не е можело да се откаже на такова повикване.

„Аз съм министър и нямам имунитет. Следете кой от депутатите сега ще бъде против свалянето депутатския имунитет, когато това предложение влезе в пленарна зала. Нека остане имунитет само за внесени законодателни предложения, а не за всичко”, посъветва министърът.

Той благодари на Лютви Местан за признанието, направено от него в изборната нощ, че „стратегията за дестабилизиране на правителството не е успяла”. Според Москов ДПС се е доказала като регионална сила на тези избори. „Трус във властта след изборите не се случи, партиите в управляващата коалиция потвърдиха позициите си и дори увеличиха избирателите си”, смята Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини