Русенец арестува измамник в заложна къща

Русенец издири и арестува измамник от рзградско село, докато се опитва да пласира мобилния му телефон в заложна къща. За инцидента той алармирал лично на тел. 112 и задържал непознатия младеж до пристигането на полицейски мотопатрул, съобщиха от ОДМВР в крайдунавския град. Срещу 21-годишния Х.Н. е започнало бързо производство за престъпление по чл. 206, ал. 1 от Наказателния кодекс /НК/.

Мошеникът причакал 22-годишния минувач пред игрална зала на ул. "Борисова" и му поискал GSM-а, за да се обади на приятелката си. Младежът му дал апарата си и се съгласил да изчака Х.Н. да влезе в залата и да заеме пари от приятели. Измамникът обаче се измъкнал през страничен вход и избягал.

Изиграният човек тръгнал да го търси и намерил тариката в заложната къща край Пантеона на възрожденците, докато пробутвал телефона му срещу пари.

По същото време двама младежи се опитали да уредят скандала помежду си с газов пистолет на автомивка в ж.к. "Чародейка" в Русе. В. С. /18 г./ стрелял във въздуха, за да уплаши Д.С. /22 г./ и изчезнал.

Той бил издирен по горещи следи, а захвърленото оръжие от лекия му автомобил било намерено край блок в квартала. Случаят се разследва от заведеното досъдебно производство за хулиганство по чл. 325, ал. 1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право