Откриха болен от СПИН в Кюстендилско

Случай на заразен със ХИВ/СПИН регистрираха от РЗИ - Кюстендил. Това е първият подобен болен, коментират от Регионалната здравна инспекция, като отказват да уточнят от коя община е болният. През миналата седмица няма новозаболели от бруцелоза в град Рила. Регистрираните заболели до 25.10.2015 г. на територията на област Кюстендил са общо 33. От тях мъже са 27, жени - 6.
Анализът на здравните специалисти показва, че най – много заразени с бруцелоза са възрастни хора над 65 г. – 7 човека. Петима са във възрастовия диапазон 60 г. – 65 години, а десет са болните на възраст между 45 г. – 60 г.

Най – младите болни от бруцелоза от 25 г. до 45 г. са 11 човека, показват справките в РЗИ – Кюстендил, пише struma.bg.

Два пъти е скочила бройката на болните от грип за седмица. Седмичната заболяемост от грип и остри респираторни заболявания в региона е 72,19 на десет хиляди души, спрямо 34,93 за предходната седмица, отчитат здравните спецове.

Иначе здравната картина в областта е традиционна, най-много са случаите на ентероколит - 35. Регистрирани са и 3 случая на варицела и по един на скарлатина, туберкулоза, остра вяла парализа и ротавирусен гастроентерит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини