ГЕРБ спечели на първи тур половината общини във Варненска област

Политическа партия ГЕРБ спечели на първи тур кметските избори в 6 от 12-те общини във Варненска област, а в други 4 е на балотаж. Това сочат окончателните данни от преброяването на протоколите в общинските избирателни комисии. Кандидатите на ГЕРБ вземат от първия път общините, в които и досега управляваха - Аврен (Емануил Манолов), Аксаково (Атанас Стоилов), Бяла (Анастас Трендафилов), Варна (Иван Портних), Ветрино ( Димитър Димитров) и Девня (Свилен Шитов). Досегашният кмет на Суворово Павлин Параскевов (Инициативен комитет) също победи от раз на местния вот.

На втори тур ще се решат изборите в Белослав, където ще се борят Деян Иванов (ГЕРБ) срещу Галина Тодорова (Местна коалиция). В неделя ще се разбере кой между Тошко Янев (ГЕРБ) и Веселин Василев (Местна коалиция) ще управлява Вълчи дол. За вота на избирателите в Дългопол ще се състезават Маринка Иванова (МК ДВсички за долинатаФ) и Георги Георгиев ("Глас народен"). На балотаж за Долни чифлик са и Красимира Анастасова (ГЕРБ) и Борислав Натов (БСП). Двете партии ще спорят и за кметския стол в Провадия чрез кандидатите си Филчо Филев (БСП) и Дияна Агностиева (ГЕРБ).

От изхода на втория тур ще стане ясно дали ГЕРБ ще разшири влиянието си в областта, тъй като освен във Вълчи дол, във всички други общини, в които са на балотаж те не са управлявали до момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони