Неграмотен ром събра гласове колкото губернатора на Пазарджик

Неграмотният ром с незавършено основно образование Тодор Веселинов Попов (Движение за европейска интеграция) успя да събере гласове, почти колкото областния управител на Пазарджик Трендафил Величков (АБВ), който едва на финалната права успя да изпревари с 0,16% (3,93% срещу 3,77%) съименника на досегашния кмет на града.

Издигнатият от местна коалиция председател на Националното сдружение на общините в Република България Тодор Димитров Попов събра 44,34% от гласовете при 100% обработка на секционните протоколи и отива на балотаж с Найден Шопов (ГЕРБ) - 16,97%. Според местни политолози именно ходът с фалшивия Тодор Попов-2 е попречил на "оригинала" да спечели още на първия тур, тъй като част от привържениците му погрешка са дали своя вот за рома от квартал "Ябълките", успял да събере повече гласове дори от кандидати за кмет на АТАКА (Цанко Бангьозов), Реформаторския блок (Малина Златева) и Нова алтернатива (Мирослав Василев).

Никола Белишки (ГЕРБ) печели убедително в Панагюрище, а Петър Паунов триумфира отново в Батак, докато във Велинград ще има балотаж между досегашния градоначалник и медалист от зимна олимпиада Иван Лебанов и Красимир Коев (ГЕРБ). В най-новата община у нас - Сърница, човекът на ДПС Неби Реджеп Бозов събра 71,48% още на първи тур.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони