Зам.-министър на водите спечели от раз в Раковски

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) вече търси нов заместник-министър, след като Павел Гуджеров (ГЕРБ) спечели в неделя още на първи тур местните избори за нов кмет на община Раковски. Един от тримата заместници на министър Ивелина Василева събра 64,23% и отвя с 50% най-сериозния си опонент Йовко Патазов (БСП).

Още четирима кандидати за кмет в Пловдивска област победиха конкурентите си още на първи тур, като най-убедителен сред тях бе бившият полицай Атанас Калчев (ПП Движение за нашия град), който събра 70,81% от гласовете в Кричим. С 50,54% в Лъки триумфира Валентин Симеонов (ДПС), а втори кметски мандат спечелиха Димитър Иванов (ГЕРБ- (Обединени земеделци) в община Марица и Димитър Здравков (БСП) - в Садово.

Сблъсък ГЕРБ-БСП ще има на втория тур в община Родопи между досегашния кмет Пламен Спасов и Павел Михайлов и в Асеновград между депутката Силвия Хубенова и досегашния градоначалник д-р Емил Караиванов. В Карлово зам.-председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов пък чака обработването на 100% на секционните бюлетини, за да научи кой измежду генерал Димитър Шивиков (независим), Теодор Шойлеков (ГЕРБ) и Пламен Славов (БСП) ще му е опонентът на втория тур на 1 ноември. Тогава ще се реши и битката за Сопот между досегашния кмет Веселин Личев и Деян Дойнов (БСП), като разликата помежду им след първия тур е минимална. Балотаж между Мария Белчева (Зелената партия) и Наил Рустем (ДПС) ще реши кой ще управлява в община Куклен, където през миналия мандат се изредиха четирима кметове. Битката за Хисаря пък е между две дами - досегашния кмет Пенка Ганева (ГЕРБ) и Пенка Дойкова (Партия на зелените).

Голямата битка за Пловдив пък ще е между изкаралите вече по един кметски мандат Иван Тотев (ГЕРБ) и Славчо Атанасов (Патриотичен фронт).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони