Моуриньо с оферти от ПСЖ и “Интер”

Жозе Моуриньо няма да стои дълго без работа, ако скоро бъде уволнен от “Челси” заради катастрофалния старт на сезона. “Пари Сен Жермен” и “Интер” вече са заявили пред мениджъра му Жорже Мендеш желание да го ангажират. Португалският треньор обаче има изгоден договор с клуба на Роман Абрамович до юни 2019 г. и при предсрочно прекратяване му се полага неустойка от 50 млн. евро. В британските медии се пише, че в Лондон подготвят раздялата с него. Твърди се, че кандидат №1 да го наследи е Карло Анчелоти. Споменават се и други големи треньори като Гуус Хидинк и Леонид Слуцкий, който работи с Георги Миланов в ЦСКА (Москва) и изпълнява функциите на селекционер на Русия.

В дългосрочен план се лансират версии за интерес на “Челси” към Хосеп Гуардиола и Диего Симеоне, които си имат договори съответно с “Байерн” и “Атлетико” (Мадрид). Евентуално назначение на един от тях може да се осъществи чак през лятото.
Съботният мач на “Челси” срещу “Ливърпул” ще е поредният за Моуриньо на трибуните, а може и да се окаже последен за него в клуба, защото една загуба би катализирала уволнението му. Футболната асоциация започна разследване срещу него за обидите му към съдиите при загубата с 1:2 от “Уест Хем”, когато бе изгонен от пейката на почивката. Решение на случая и евентуално наказание трябва да има до края на работната седмица. Футболната асоциация има право също да препоръча или да задължи Специалния да премине специален курс за овладяване на гнева и емоциите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят