ЦСКА на 4 мача от Купата на България

Къде на шега, къде наистина ЦСКА вече е само на четири мача от Купата на България. При това като аматьорски третодивизионен тим.

“Червените” са на четвъртфинал след 2:0 като гост над втородивизионния „Спартак” в Плевен. В 24-тата минута откри обичайният заподозрян Преслав Йорданов. Той бе предпочетен в атака пред конкурента си Костадин Хазуров, с когото се гонят за голмайсторския приз в югозападната „В” група. В 85-ата отново Йорданов със слаб, но изключително точен удар, матира вратаря Марин Орлинов. Накрая сантиметри разделиха нападателя от хеттрик.

„Спартак” стана втората жертва от “Б” група на ЦСКА. В предишния кръг на ст. „Българска армия” бе победен „Черноморец” с 3:1. С изключение на 15 минути през второто полувреме софиянци бяха тотален господар на терена, въпреки че не блестяха с лекотата от двубоите във „В” група. „Спартак” пък се размина с успех над втори столичен отбор. В предния кръг отборът от Плевен отстрани петия в “А” група „Славия”, но не се оказа достатъчно силен за ЦСКА.

Сега „червените” влизат в жребия за четвъртфиналите като един от осемте най-добри отбора в турнира. Победителят ще се излъчи в един мач, а на полуфиналите - в два. От началото на надпреварата турнира головата разлика на ЦСКА е повече от впечатляваща - 20:1. Единствено „Черноморец” успя да вкара в „червената” врата на „Българска армия”, а рекордният успех бе 11:0 срещу четвъртодивизионния „Сарая”.

Нито веднъж тим от „В” група не е печелил купата на България, а за последно ЦСКА триумфира с трофея през 2011 година.

"Червените" взеха пари в Кайлъка

Футболистите на ЦСКА получиха заплати и премии в Балкана, в местността Кайлъка. Ден преди мача срещу „Спартак” (Плевен) за купата ръководството плати всички дължими суми, както традицията повелява – още преди първо число.

„Питайте дядо кога за последно е използвана пистата на стадиона”, каза разочарован фен от „Спартак” на средна възраст на въпроса за състоянието на стадиона в Плевен. Арената на славния няккога отбор не е е ремонтирана отдавна. Потресаваща гледка беше касата за билети. Нещо подобно на будка зад ръждясала телена ограда... Едва ли ситуацията е била такава, когато легендата Пламен Гетов, сега като зрител на мача, блестеше и за „Спартак”, и за националния отбор. Теренът на стадиона също бе в ужасно състояние. Но в България все си задаваме въпроса защо не върви нито клубният футбол, нито националният отбор.

Нито феновете на „Спартак”, нито на ЦСКА изпълниха местата по трибуните. Традиционно в 48-ата минута „червените” направиха традиционната си огнена феерия. Проблеми за полицията обаче нямаше.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ