Слънчево и до 15° в сряда

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, оставайки по-високо от средното за месеца. През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. До сутринта, главно в равнините и низините от Западна и Централна България ще се образува мъгла. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, по-високи по морския бряг. В сутрешните часове в равнините и низините ще бъде мъгливо. Около пладне ще се появи слаб изток-североизточен вятър, мъглите ще се разсеят и до края на деня времето над страната ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата и умерен вятър от изток, североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, а на 2000 метра – около 5°.

В четвъртък времето ще се задържи без промяна. В планините ще е слънчево. В равнинната част от страната преди обяд ще има мъгла или ниска облачност, по-късно през деня мъглата ще се разсейва, а облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - 10° - 15°. В петък и събота ще духа слаб до умерен, в Югоизточна България временно до силен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно в източните райони, е възможно да превали слаб дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето