Ердоган предизборно бие всички врагове, 71 арестувани джихадисти в Истанбул, Кония и Коджаели

Мащабна офанзива срещу „Ислямска държава“, кюрдите и „паралелната държава“ предприе вчера президентската Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция 4 дни преди предсрочните парламентарни избори.

Стотици полицаи арестуваха 71 джихадисти в Истанбул, Кония и Коджаели, като сред закопчаните край Босфора има и 7 деца. Властите се похвалиха, че са предотвратили терористичен заговор за взривяване на неделния вот.

В понеделник в Диарбекир бяха унищожени 7 терористи от халифата. Един от тях се самовзриви и уби двама полицаи. Открити бяха голямо количество огнестрелни оръжия и експлозиви.

Премиерът Ахмет Давутоглу се похвали, че армията е ударила два пъти бойци от кюрдските Отряди за народна самоотбрана (ОНС) в Сирия, които преминали западно от р. Ефрат на турската граница. Анкара смята ОНС за филиал на действащата от иракска територия Кюрдска работническа партия, който се опитва да оформи плътен кюрдски кордон около Турция.

Мирови съдия назначи вчера определени от ПСР синдици, сред които адвокат на венецуелския терорист Карлос Чакала, на холдинга „Коза Ипек“, който е свързан с дирения за опит за преврат Фетула Гюлен . Президентът Реджеп Ердоган бе обвинен, че така запушва предизборно устите на медиите на холдинга, които са най-критични срещу него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят