Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Разследват продажба на овощна градина заради дълг от 123 000 лева на община Лясковец

Прокуратурата във Велико Търново е разпоредила проверка по сигнал за неизгодна сделка с имот на Община Лясковец. Разследването по казуса е възложено на Стопанска полиция след депозирана жалба до главния прокурор Сотир Цацаров от края на август 2015 г.

Според сигнала преди 2 години частен съдебен изпълнител продал на търг на безценица две овощни градини с праскови в землището на лясковското село Джулюница. Имотите от общо 383 дка са в местността Здравец и са публична общинска собственост. Градините обаче били под възбрана заради съдебен дълг от 123 000 лева на Община Лясковец.

„Комасираният парцел е пласиран на търг под продажната цена от 1000 лева на декар. Освен това за същото място е имало инвестиционно намерение за изграждане на соларен парк.Сега новият собственик, който вероятно е добросъвестен купувач, е превърнал огромния масив в разорана целина“, става ясно от сигнала.

Сагата е от 2012 г, когато община Лясковец е осъдена от строителна фирма за 122 930 лева. От „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД от Търговище си извадили изпълнителен лист.

Управата на Лясковец не оспорила решението, защото е признала задължението към изпълнителя на път между селата Честово и Козаревец за 930 844 лева 580 000 лева от сумата били осигурени по САПАРД, а останалите 195 703 лева са от общинската хазна.

Пътят е рехабилитиран, но общината в Лясковец включила в отсечката и трасе от регулацията на Лясковец. Държавен фонд „Земеделие“ наложил санкция от 122 930 лева и отказал да даде европейски пари. Търговищката фирма пък завела съдебен иск. Случаят стигнал до частен съдебен изпълнител, който наложил възбрана върху овощните градини в Джулюница и изтъргувал терена срещу 500 лева на декар.

Според подателят на сигнала Тодор Тодоров, който е бивш кмет на Джулюница и настоящ директор на фонд „Земеделие“ във Велико Търново, общинската хазна е ощетена с около 66 000 лв от сделката.

„Доколкото ми е известно, новият собственик на парцелите е лице,което преди години получи общински пасищабез да се яви на търг. Свързани с него юридически лица са основни изпълнители и подизпълнители на обществени поръчки в Община Лясковец. Собственици са и на апаратура за невронавигация в отделението по неврохирургия в болницата във Велико Тръново, където е работил братът на кметицата на Лясковец Ивелина Гецова“, пише в сигналното писмо на Тодоров.

„Не знам да има разследване, никой не ме е разпитвал по такъв казус. Въпросните овощни градини бяха продадени след като два пъти бяха обявявани на търг и не се явяваха купувачи. Затова и цената на декар падна с 20 %“, коментира кметицата на Лясковец Ивелина Гецова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.