Живущите в пропадналите къщи в асеновградски квартал видели цепнатина още вчера

Живущите в пропадналите къщи в асеновградския квартал „Горни Воден” видели цепнатина още вчера и се усъмнили. Това съобщи пред журналисти Фатмагюл Халил, която живее в една от къщите, предаде "Фокус".

„От няколко дена копаят, попаднаха на скала, взеха да я къртят”, обясни жената. Тя няколко пъти питала техника защо копаят толкова на дълбоко и на широко. Питала го дали е обяснил на проектанта, че са попаднали на скала и защо не спират, а продължават. Отговор нямало. Къщата е сторена пред 1986 година, две години копали основите с кирки на ръка”, разказа Фатмагюл. Планът е бил да са наравно с пътя, после взели разрешение от общината къщата да се построи на един метър над пътя.

Тази нощ хората чули силен трясък, докато гледали телевизия. Излезли и видели падналата скала под тях. Събудили децата и излезли навън, сами се обадили на тел. 112. От там препратили пожарна. Пожарникарите видели теча от водопроводната тръба и не могли нищо да направят. На място дошъл водопроводчика на селото и спрял водата в квартала. В момента без вода са само на тази улица, където е станал инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони