Ученици подпалиха бивше училище с фасове

Отложиха делото по жалба на предполагаемия терорист от ИДИЛ

Синоптичката Нора Шопова: Няма да ме видите гола!

17-годишно момче е паднало от третия етаж на социален комплекс в Роман

Лъжица с размери за Гинес ще рекламира механите в Банско

Отложиха избора за председател на Софийския градски съд

Комисията по досиетата представя във ВТУ сборник от поредицата „Из архивите на Държавна сигурност“

Банско с участие на Международното туристическо изложение в Тел Авив и в София

Пътник е ранен след удар на кола в стълбище

Канцлерът на Австрия отложи посещението си у нас по здравословни причини

В оставащите дни от месец февруари се очаква застудяване

Учени: Слабите хора и въздържателите умират по-рано Две чаши кафе на ден удължават живота

Агенция АФИС: ГЕРБ събира подкрепата на 26% от избирателите, БСП – 22,4%

Димитър Маргаритов, КЗП: Социалните мрежи трябва да спазват правилата за защита на потребителите при търговията онлайн

Главният прокурор Сотир Цацаров заминава за Великобритания  

Министър Василева откри обновената ВиК мрежа на Банкя

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откри в Банкя обновената и рехабилитирана ВиК мрежа на града и кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне. Проектът, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“, е на стойност 69,4 млн. лв.

„Този е един от най-мащабните проекти по ОПОС, близо 70 млн. лв. са инвестирани в осезаеми за гражданите резултати. Положена е 48 км ВиК мрежа, която отвежда отпадъчните води към пречиствателната станция“, каза министър Василева. И напомни, че по ОПОС 2007-2013 е изградена 2550 км канализационна мрежа в цялата страна.
Кметът на Банкя Рангел Марков отбеляза, че това е най-голямата инвестиция в града, а в момента върви проектиране на вътрешно-кварталтната мрежа.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ по проекта е подписан през август 2012 г. По него са реконструирани или подменени 12 км водопроводи и е изградена над 22 км канализационна мрежа, включително колектори. Допълнително са реконструирани близо 14 км канализация и прилежащите към нея колектори. Изградени са и над 2000 канализационни и водопроводни отклонения към сградите.

Строително-монтажните работи в Северната и Южната зона на Банкя включват изграждане на главни канализационни колектори и подмяна на съществуващи водопроводи по трасетата. Изградени са и събирателни колектори в кв. „Вердикал“ и с. Иваняне. Построени са и главните канализационни колектори в кварталите „Градоман“ и „Михайлово“, както и в с. Иваняне, където са подменени и водопроводите по трасетата.

Проектът гарантира по-добра услуга за жителите на населените места. Над 6000 души ще се възползват от новите водопроводи, над 2400 от подобрена канализация, а новоприсъединените към канализационната мрежа жители са над 3600. Загубите на вода ще намалеят три пъти – очаква се да паднат от средно 65% на 20 на сто. Инвестицията подобрява съществуващата система за управление на питейните и отпадъчните води на територията на район „Банкя“ и я привежда в съответствие с изискванията на ЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.