Двама турски военни са убити при въздушен удар в Идлиб

Проф. Олег Асенов: У нас тарифите за тол такси са най-ниски в Европа

Шефът на кризисния щаб: 10 българи и 4 чужденци са под наблюдение във ВМА, чакат се резултатите  Към момента няма потвърдени случаи на коронавирус у нас

Д-р Георги Миндов: Защитата с маска е за тези, които са в инкубационен период

Първи заразен с коронавирус в Дания

Гърция издири пасажерите, пътували със заразената с коронавирус 38-годишна жена

Доц. д-р Атанас Мангъров: В следващите дни ще се появят първите случаи на коронавирус у нас

Цената на петрола падна под 52 долара за барел

Данните за коронавируса в Китай сочат положителна тенденция, в Южна Корея се увеличават заразените

Тръмп: САЩ са готови да се справят в коронавируса

Григор Димитров се класира за четвъртфинал в Акапулко

Румънското здравно министерство потвърди първия случай на коронавируса

Първи случай на коронавирус в Норвегия

Стрелба в пивоварна в САЩ, има петима загинали

Борисов и Аврамова ще бъдат изслушани в парламента за ТОЛ системата

Министър Василева откри обновената ВиК мрежа на Банкя

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откри в Банкя обновената и рехабилитирана ВиК мрежа на града и кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне. Проектът, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“, е на стойност 69,4 млн. лв.

„Този е един от най-мащабните проекти по ОПОС, близо 70 млн. лв. са инвестирани в осезаеми за гражданите резултати. Положена е 48 км ВиК мрежа, която отвежда отпадъчните води към пречиствателната станция“, каза министър Василева. И напомни, че по ОПОС 2007-2013 е изградена 2550 км канализационна мрежа в цялата страна.
Кметът на Банкя Рангел Марков отбеляза, че това е най-голямата инвестиция в града, а в момента върви проектиране на вътрешно-кварталтната мрежа.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ по проекта е подписан през август 2012 г. По него са реконструирани или подменени 12 км водопроводи и е изградена над 22 км канализационна мрежа, включително колектори. Допълнително са реконструирани близо 14 км канализация и прилежащите към нея колектори. Изградени са и над 2000 канализационни и водопроводни отклонения към сградите.

Строително-монтажните работи в Северната и Южната зона на Банкя включват изграждане на главни канализационни колектори и подмяна на съществуващи водопроводи по трасетата. Изградени са и събирателни колектори в кв. „Вердикал“ и с. Иваняне. Построени са и главните канализационни колектори в кварталите „Градоман“ и „Михайлово“, както и в с. Иваняне, където са подменени и водопроводите по трасетата.

Проектът гарантира по-добра услуга за жителите на населените места. Над 6000 души ще се възползват от новите водопроводи, над 2400 от подобрена канализация, а новоприсъединените към канализационната мрежа жители са над 3600. Загубите на вода ще намалеят три пъти – очаква се да паднат от средно 65% на 20 на сто. Инвестицията подобрява съществуващата система за управление на питейните и отпадъчните води на територията на район „Банкя“ и я привежда в съответствие с изискванията на ЕС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.