Сидеров за комисията за имунитета му: Това е трибунал!

"Това е трибунал, това не е комисия". Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като влезе на закритото заседание на временната анкетна комисия, която обсъжда свалянето на депутатския му имунитет и този на Десислав Чуколов, съобщи„Фокус“.

Той каза, че членовете на комисията не искат да приемат правила и не искат да допуснат депутати, които не са членове на комисията. „Досега няма такъв случай на закрито заседание да не се допускат народни представители“, заяви той. По думите му, комисията се е събрала с точно определена поръчка без да слуша никакви аргументи
„Това е изключително опасно, което правят в момента“, коментира той каза, че това значи край на правовия ред. Депутатът каза, че не се отказва от депутатския си имунитет, за да се убедят хората в това как действат правилата.

Заседанието на парламентарната комисия, която обсъжда имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов се провежда при закрити врата заради разглеждане на секретни документи, съдържащи следствена тайна.

Първоначално заседанието бе обявено за открито, а на място пред залата, в която заседава комисията, се събраха симпатизанти и членове на "Атака", както и депутати от парламентарната им група, които искаха да влязат на заседанието, но квесторите на парламента не ги допускаха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини