Смартфоните пречат на щастието, сочат данни от анкета в САЩ

Поколението на наричаните в САЩ “милениълс” (millennials) - хората, достигнали зрялост в периода около началото на настоящото хилядолетие, не се разделят със смартфоните си. Това обаче не е нещо, което ги прави щастливи, пише CBS News.

Резултатите от проучване на тенденциите в областта на мобилните технологии на Bank of America показват, че девет от всеки десет души на възраст между 18 и 24 години проверяват телефоните си най-малко веднъж на всеки час, ако не и “постоянно”. Тази възрастова група повече от всяка друга е склонна да спи с телефон в леглото. Както става ясно от и анкета, направена по поръчка на организаторите на интернет наградите Webby Awards, приблизително 80 процента от хората между 18 и 34 години признават, че използват телефоните си в тоалетната, съобщава "Фокус".

Въпреки че голяма част от тези млади хора не могат да се возят в автобус, да присъстват на черковна служба или да посетят тоалетната, без да използват телефоните си, повече от половината от участвалите в допитването на Webby смятат, че биха били по-щастливи, ако отделят по-малко време на устройствата си. Този всепроникващ когнитивен дисонанс се проявява отново и отново в резулатите.

90 процента от милениълс в анкетата на Webby казват, че през следващото десетилетие интернет ще осигури работни места, за които те няма да имат подходящи умения. 83 на сто се тревожат, че ако не са в крак с най-модерните технологии, по-трудно ще си намерят работа. 88 процента от милениълс заявяват, че технологията ги е сближила с приятелите и близките им, които живеят далече. Малка част смятат обаче, че технологията ще им даде възможност да поддържат по-задълбочени връзки в бъдеще, като 77 на сто смятат, че след десет години взаимоотшенията между хората ще бъдат по-малко истински заради дигиталните комуникации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят