На 17 февруари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 17.02.2020

Марк Твен бил навестен от духа на дъщеря си Писателят познавал телепатията

2019 е най-лошата година за германското производство

На круизния кораб в Япония има 40 заразени с коронавирус американци

Лондон спира кранчето за нискоквалифицирани Нови правила след излизането на кралството от ЕС

Северна Македония разпусна парламента си

Турове в ромските къщи на Видин и Монтана Проектът за реклама на маршрутите се финансира по трансграничната програма с Румъния

Възобновяват фериботната връзка между Гърция и Кипър, 30 часа ще се пътува

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 17 февруари 2020

Четирима загинаха при катастрофа на малък самолет в Южна Франция

Ваксината за варицела в аптеките през март От тази година имунизацията е препоръчителна

Станислав Владимиров: Нивото на язовир „Студена“ се е повишило с 80-90 сантиметра

Емил Димитров направи извънредна проверка на нерегламентирана площадка за отпадъци в село Калипетрово

Арест за изобличител на кандидат на Макрон Пьотър Павленски е задържан за инцидент с насилие

Томислав Дончев: Проблем с отпечатването на бюлетините за балотажа няма да има

Получих уверение, че от печатницата, че проблем с отпечатването на бюлетините за балотажа няма да има. Чух го два пъти. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с искането на печатниците за отлагане на балотажа от 1 на 8 ноември пред Нова телевизия.

Дончев обясни, че действително е имало писмо, получено от ЦИК, в което е имало съмнения дали печатницата на БНБ ще отпечата бюлетините в срок. „Като причина за това беше забавеният темп на предаване на бюлетини от ОИК. Веднага след заседанието на Министерски съвет организирах среща с ЦИК, печатницата и Информационно обслужване. Стана ясно, че към средата на вчерашния ден огромната част от бюлетините са предадени, а към края на вчерашния ден са предадени всички”, поясни Дончев. Той отбеляза, че два пъти е получил уверение, че проблем с отпечатването на бюлетините няма да има.

„Много роли упражнявах в последните дни, много от които несвойствени и непряко свързани с ангажиментите, които има правителството за изборите. Ние нито броим бюлетини, нито обявяваме резултати”, подчерта Томислав Дончев.

Във връзка с високия дял на невалидните бюлетини вицепремиерът коментира, че той е лесно обясним и е в следствие на самата организация. Според него е поради недостатъчното информиране на гражданите как да попълват бюлетините.
„Очевидно има грешки на ниво СИК-ове”, добави Дончев. Той допълни, че гражданите, които счетат, че гласът им не е отчетен и политическите партии, които смятат, че са ощетени, могат да използват правата си по законосъобразен ред.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.