Ректорът на НАТФИЗ, който отблъсна Сидеров, е финалист в литературното риалити „Ръкописът”

Ректорът на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) професор Любомир Халачев, който наскоро имаше словесен сблъсък пред академията с Волен Сидеров и други депутати от "Атака", е новият финалист в литературното реалити на БНТ „Ръкописът”, съобщиха от пресцентъра на БНТ.

Професорът си осигури място на финала в писателското шоу след оспорвана битка с останалите 12 участници. Той участва в предаването с ръкописа си „Началото на кръга”. В последното предизвикателство ректорът на театралната академия остана заедно с Любослава Трайкова, която е служител във Върховния касационен съд. Именно там, в 60-те секунди, в които двамата с нея трябваше да представят творбите си пред писателя Богдан Русев, везните натежаха в полза на Халачев.

Проф. Халачев призна, че до момента не е издавал роман, но истинската причина да се реши да участва във формата е, че е искал да се съизмери с младите. „Удоволствието от този конкурс беше в това, че се срещнах с изключителни млади хора – умни, симпатични, талантливи. Хора, които, ако не станат писатели, ще се занимават с нещо, което ще донесе полза на нашата държава”, сподели той.

Ректорът на НАТФИЗ призна, че е писал романа си в продължение на доста години. “Случайно стана така, че го бях завършил преди “Ръкописът”. Романът е много кинематографичен, а главният герой е филмов режисьор”, разказа той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица