Спряха със стрелба трафикант на хора

Полицаи стреляха във въздуха и по гумите на кола, за да заловят каналджиите.

Екшънът се разиграл в сряда между софийските села Нови хан и Вакарел. Полицаите били вдигнати на крак, след като била получена информация, че на горски път в района има голяма група чужденци.

Пристигналите униформени преброили 36 мигранти, които обявили, че са от Афганистан. Докато течала проверката им, пристигнали автомобил „Нисан“ и бус „Мерцедес“, с които трябвало чужденците да бъдат откарани до Видин. Каналджиите в колите обаче натиснали педала на газта и опитали да избягат. Полицаите изкомандвали на каналджиите да спрат, но те не се подчинили.

Един от тях дори се опитал да прегази униформен. Той стрелял със служебния си пистолет във въздуха, а после и в гумите на колата. Предупредителни изстрели дали и другите ченгета. Така бил спрян нисанът, а шофьорът му Пламен Велков бил арестуван. Водачът на буса обаче избягал и се издирва. Велков направил пълни самопризнания и е привлечен като обвиняем.

Междувременно турски шофьор получи условна присъда и глоба от 10 000 лева за опита да преведе през границата трима иракчани. Наказанието бе наложено от районния съд в Свиленград. 43-годишният шофьор возил мигрантите в камиона си. Той бил спипан на 21 октомври на ГКПП-Капитан Андреево на влизане от Турция. Чужденците били скрити в спойлер върху кабината на тира. Те платили по 10 000 долара, за да стигнат до Германия или Великобритания. Камионът е конфискуван в полза на държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право