Гръцкият външен министър: Към Европа приближават около 300 хиляди мигранти

От лагерите в Йордания и Ливан към Европа преди два дни са тръгнали около 300 хиляди бежанци и мигранти. Това заяви министърът на външните работи на Гърция Никос Кодзиас на съвместна пресконференция с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус".

„Разполагам с информация, че завчера са тръгнали около 300 хиляди бежанци – броят им може и да не е точен, но информацията е вярна – от лагерите в Йордания и Ливан, които разпродават своите вещи в Турция, за да извършат дългото пътешествие. Защо изведнъж, неочаквано, тези хора от бежанските лагери, където има 3 милиона като тях, са станали и тръгнали? Това е (добър) въпрос“, каза Кодзиас.

По негови думи, хората напускат лагерите, защото вместо 150-те долара, които всяко семейство е получавало за един месец във вещи или реални пари, сега семействата получават само по 13 долара на месец, което прави 43 цента на ден.

„Цяло семейство трябва да живее в лагера, да яде, да пие вода, мляко и да получи всичко необходимо, за да се облече, да обезпечи съответните си жизнени нужди, за 43 цента на ден“, заяви още гръцкият министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят