Баща и двамата му сина в Своге останаха без дом и пари след пожар

Пожар изпепели дома на баща и двамата му сина в Своге. Александър Александров и двамата му сина никога няма да забравят този Димитровден. Денят, в който виждат как всичко, което са притежавали някога, изчезва пред очите им. И остават само с дрехите на гърба си.

„Гледах отстрани, гледах пожарникарите как гасят, гледах как гори. Всичко, което сме имали през целия си живот, спомени, работи сега останахме без абсолютно нищо”, разказа бащата пред камерата на bTV.

Изгаря и всичко, което е останало като спомен за децата от майка им – починала преди месец и половина. „Нито една снимка не ни остана”.

Причината за пожара в Своге все още не е ясна.

Семейство Александрови са потвърждение, че едно зло никога не идва само. Съпругата на Александър загива при нелеп инцидент - падане по стълбите. От тогава мъжът остава без работа, за да се грижи за децата. А единствените им пари изгарят в пламъците на огъня. Така децата освен без дрехи, остават и без учебници.

„Децата в училище ни помагат, дават ни да пишем от учебните тетрадки какво имаме за домашно, пишем ги и така. Трудно ли ти е да учиш така? Горе-долу ни е трудно. По принцип ни беше по-удобно с учебниците, но просто изгоряха”, казва малкият син Александър.

Ако желаете да помогнете на Александър и синовете му, можете да се свържете с него на телефон 0878 74 69 74

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони