“Бла, бла...” и премиера в "Арабеск"

В кой от паралелните светове могат да те поканят на “Арабеск”, да се съгласиш, но вместо в популярното заведение в Студентски град, да се озовеш на спектакъл на трупата за съвременен танц в столичния Музикален театър? Случва се, когато имаш приятелка, която разбира от балет. А в сряда вечерта беше една изключителна премиера за разбирачите - съчетание от доброто българско и доброто американско.

Доброто българско, представено от великолепните танцьори на “Арабеск”. И доброто американско в лицето на хореографа Морис Кози и неговия спектакъл “Бла, бла...”. И тъй като е 35-минутен, за подгряване зрителите получиха бонус - чудесната „Баядерка” на хореографката Татяна Соколова.

Както “Баядерка”, така и “Бла, бла...” странят от обичайната мрачна депресивност на модерните балети и предлагат хумористичен поглед над сериозни проблеми. За удоволствие на публиката.

“Бла, бла...” за първи път се поставя на българска сцена. Зрителите могат да го видят пак на 25 ноември, когато ще се играе заедно с “Огледало на времето” на Асен Наков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура