Повечето от загиналите при пожара в Букурещ не са идентифицирани, не е ясно дали сред пострадалите има българи

17 от 27-те жертви, загинали при пожара по време на метал концерт в нощен клуб в Букурещ, все още не са идентифицирани, съобщават румънските медии, цитирани от Фокус. Повечето от младежите, които са били на концерта на групата Goodbye to Gravity.

Властите не посочват каква е националността на идентифицираните жертви или на пострадалите. По-рано беше съобщено, че сред загиналите и пострадалите има и чужденци.

Българското посолство в Букурещ е в постоянна връзка с всички местни власти. Това съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на Министерство на външните работи във връзка с пожара, който избухна в петък по време на концерт в румънската столица. От министерството добавиха, че все още се уточнява дали по време на инцидента на мястото е имало и българи и в момента, в който има повече информация за инцидента, МВнР ще уведоми обществеността.

Взрив на пиротехниката по време на концерта предизвика силен пожар в клуба „Колектив“, който се намира на подземен етаж в сграда в центъра на румънската столица. 27 души загинаха, а 142 остават в болниците, в които са приети.

По-късно правителството ще проведе среща, за да обсъди обявяването на 3-дневен траур.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят