В изборния ден - предимно слънчево, максимални температури до 14°

През нощта над страната ще има ниска слоеста облачност, предимно значителна. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°. Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в низините за кратко видимостта ще бъде намалена. Вятърът постепенно ще стихне до вечерта, но през деня все още ще бъде слаб, а в Югоизточна България и до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 9° и 14°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирана от "Фокус".

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще продължи да бъде умерен от североизток, но вечерта чувствително ще отслабне. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 14-18°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е умерен, по високите части и до силен от изток-североизток. Дневните температури ще се повишат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

В понеделник сутринта ще е почти тихо, ясно и студено, с минимални температури между минус 2° и 3°. През деня ще се появи слаб северозападен вятър, а облачността, висока и средна, временно ще се увеличи. Ще започне затопляне.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, вятърът в повечето райони ще стихне. В сряда над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. На места по поречието на Дунав, в низините и затворените котловини сутрин за кратко ще се образува мъгла или ниска облачност, но е възможно на отделни места явленията да са по-трайни. Затоплянето ще продължи, преобладаващите минимални температури ще са между 0° и 5°, максималните – между 12° и 17°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето