Членове на СИК отказали да се явят на балотажа

Очакват затруднения в началото на изборния ден

Членове на секционните избирателни комисии (СИК) са отказали да участват в утрешния балотаж. Някои от политическите сили направо оттеглили своите представители. Това може да затрудни началото на изборния ден, предупреди говорителят на ЦИК Александър Андреев по БНР.

В цялата страна има 7200 секции, в които хората могат да дадат своя вот. Само за София те са около 1100. В 133 общини ще се избира кмет на балотаж, както и в 1128 населени места с над 100 жители и 25 района в София, Пловдив и Варна.

В ЦИК е получен сигнал, че има членове на СИК, които са отказали да участват в подготовката на изборния ден. Оттам веднага призоваха политическите сили да намерят своите представители, за да си свършат работата.

Протоколите от секциите в столицата няма да се носят в зала „Арена Армеец”, както бе на първия тур, а в НДК. Там според Андреев е създадена много по-добра организация за приемането на членовете на СИК и обработването на изборните документи. Никой няма да заключва хората, комфортът им ще е по-добър, обеща говорителят на комисията.

Той добави, че в зала 1 на НДК е осигурено място за изчакване на реда от СИК. Хората ще могат да излизат на терасите и във фоайетата свободно. Осигурени са още напитки, минерална вода и закуски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини