Жена от Шумен излъга измамници - обеща им пари и повика полицаите

Жена от Шумен се престори, че вярва на алоизмамници, обеща им 2500 лв., а повика полицаи. "Сделката" станала по обяд в събота, когато цивилни криминалисти щракнали белезниците на 27-годишният пратеник Л.М., който дошъл да вземе парите. Мъжът бил безработен шофьор, пуснал обява, че търси работа и така попаднал в схемата на телефонните мошеници.

Хитреците разиграли по телефона пред 30-годишната шуменка познатата схема "капаро за евтини климатици". Представили се за брат й, а тя през цялото време се правила, че говори с "батко си". Той поискал на заем 2500 лв., за да купи евтини климатици. Услужливата сестра обяснила, че й е нужно време да събере парите. Позвънила в полицията и оттам й дали наставления да направи пакет, който да предаде на куриера.

На уговореното място в кв."Тракия" пристигнало мулето, но освен пакета получило и белезници. Л.М. признал всичко, дори обяснил, че трябвало да остави парите до контейнер за смет, а оттам "шефовете" му щели да ги приберат. Клел се, че това е първи адрес, който посещава. Шуменецът е задържан за едно денонощие в ареста, очаква се да сключи споразумение с прокуратурата за условно наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право