Руският самолет, разбил се в Египет, се е разпаднал във въздуха

Руският самолет А 321, който се разби в Египет в събота, се е разпаднал във въздуха, но въпреки това все още е рано да се правят заключения за причините за катастрофата.

Това заяви изпълнителният директор на Междуправителствения авиационен комитет (МАК) на Русия Виктор Сороченко, цитиран от РИА Новости.

„Разпадането е станало във въздуха, а фрагментите от самолета са се разпръснали на площ от над 20 квадратни километра“, посочил е той след оглед на мястото на падане на самолета.

Назначена е експертиза на горивото от мястото, където за последен път е бил зареден разбилият се руски самолет А321.

Говорителят на Руския следствен комитет Владимир Маркин обясни, че от горивото са взети проби и е назначена експертиза. Също така е иззета цялата документация по техническата проверка на самолета преди полета.

Руският следствен комитет разглежда всички възможни версии в рамките на разследването за катастрофата на руския пътнически самолет в Египет, предаде Интерфакс.

Говорителят на комитета Владимир Маркин заяви, че се разглеждат всички възможни версии за причините за катастрофата, в това число и възможността за техническа неизправност. Той допълни, че с тази цел в момента руски и египетски специалисти оглеждат местопроизшествието.

В рамките на разследването са проведени и разпити на служителите, които работят по техническото обслужване на самолетите на засегнатата компания „Когалимавиа“, и на екипажа, който е летял със самолет А321 за Египет на 30 октомври.

Следствието е иззело и цялата документация по техническото обслужване на катастрофиралия самолет.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси днес призова да се изчакат всички резултати от разследването за катастрофата на руския самолет в Египет, преди да се правят предположения за възможните причини за трагедията, предаде AFP.

Той обясни, че разследването ще бъде технически сложно и трябва да се изчакат всички резултати, за да се правят заключения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят