Георг Спартански от Реформаторския блок е новият кмет на Плевен

Георг Спартански от Реформаторския блок спечели битката за кметския пост в Плевен с 59% . Досегашния градоначалник проф.д-р Димитър Стойков от ГЕРБ получи 41% от гласовете на избирателите. Избирателната активност достигна 32,53 %.

52-годишният адвокат, който в продължение на 6 г бе председател на Общинския съвет в града извоюва убедителна победа пред кандидата за втори мандат на ГЕРБ.

В късния следобед, вицепремиерът Меглена Кунева пристигна в Плевен, за да проследи изборния ден до края и обявяването на резултатите от балотажа. Придружаваха я заместниците и Найден Зеленогорски и Димитър Танев. В подкрепа на Георг Спартански се обяви кандидатът за кмет на Плевен от Коалиция за Промяна от БСП и ПК „Тракия” Антон Георгиев. На първия тур бизнесменът стана трети с 12,41 % от гласовете.

В изборния ден в ОИК в Плевен постъпиха общо 5 жалби. Четирите от тях бяха за нарушаване тайната на вота. Петата, която изгеждаше най-сериозна бе, че председателят на СИК в Буковлък е ударил единия от членовете на комисията. При проверката на място, пострадалият заявил, че наистина бил ударен, но така и не разбрал от кого. Така и петте жалби бяха обявени за неоснователни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини