Балотажът в област Велико Търново приключи без сериозни нарушения

Балотаж имаше в три от десетте общини на Великотърновска област- Горна Оряховица, Свищов и Стражица.

Местният вот в Горна Оряховица приключи при избирателна активност 33,90%..

В Свищов гласуваха 51,52% от избирателите. От Общинската избирателна комисия съобщиха, че има подаден сигнал в прокуратурата за купуване и продаване на гласове.

Жителите на Стражица гласуваха най- активно. До урните отидоха около 62% от имащите право на вот. От Общинската избирателна комисия информираха, че няма постъпили сериозни жалби в края изборния ден.

В община Велико Търново изборният ден приключи в 19,15 часа, обявиха от ОИК. 51,75% е средната избирателна активност за шестте населени места, в които днес се проведе втори тур на местните избори. Най-масово гласуваха в най-малкото селище – Дичин, където до урните достигнаха 82,32%. В двата големи града на общината - Килифарево и Дебелец, изборният ден завърши с активността съответно от 45,30% и 46,9%. В Самоводене са гласували 57,87 на сто, в Леденик – 62,34% и в Балван – 65,98%. В ОИК – Велико Търново за целия изборен ден е подадена само една жалба, счетена за неоснователна. Става дума за автомобил с агитационни материали в близост до секция за гласуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини