Новият кмет на Видин: Метла и чистки няма да има

Новото общинско ръководство на Видин ще търси възможности за увеличаване на заплатите на работещите в общината. Това заяви новият кмет на областния град Огнян Ценков (ГЕРБ) на първата си пресконференция след победата на балотажа. Пред журналисти Ценков обяви, че работещите в общината трябва да бъдат спокойни - метла и чистки няма да има.

"Екипът, с който ще работя след като положа клетва, ще бъде сформиран на принципа на експертност, от доказали се професионалисти в своята сфера", каза Ценков. Той благодари на видинчани за доверието и заяви убеденост, че жителите на общината са направили правилния избор.

Огнян Ценков допълни, че след като встъпи в длъжност ще бъде извършен вътрешен одит в общината, за да се разбере реалното й състояние. Новоизбраният кмет коментира още, че ще предприеме мерки за финансовото оздравяване на общината, като паралелно с това изгради авторитетна общинска администрация.

Видинският депутат от ГЕРБ и областен лидер на партията Владимир Тошев обяви, че на местните избори ГЕРБ е спечелила шест общински кметове във Видинско и 21 кмета на населени места. Ако се установят достатъчно данни за опорочаване на вота в община Брегово, то ГЕРБ ще обжалва изборния резултат, обясни Тошев, който също благодари на видинчани за гласуваната подкрепа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини