Кметът на Попово с рекорден седми мандат

Своеобразен рекорд в новата българска история постави кметът на Попово д-р Людмил Веселинов, който спечели седми мандат. И на тези избори той излезе от името на коалиция "Заедно" и взе 54,06% от гласовете на съгражданите си. Бюлетините за него са 5 941.

Кандидатът на ГЕРБ Стефан Иванов, който е зам.-областен управител, спечели 45,94%.

Зад името на Веселинов застанаха от АБВ и ДПС. Явяването му доведе до криза в организацията на БСП в Попово. По-голямата част от ръководството й се обявило в подкрепа на кмета. От Националния съвет пък одобрили за червен кандидат Веселин Несторов, който отпадна на първи тур.

Решението за подкрепа на Веселинов беше определено от част от червените в града за нелигитимно. Областният лидер на БСП Явор Куюмджиев заяви, че не стоят зад Веселинов и призова на втория тур да се гласува по съвест. В противовес на изказването му неуспелият кандидат на БСП в Попово Несторов застанал на трибуната на митинг на ГЕРБ до техния кандидат.

Куюмджиев заяви, че Несторов не е член на БСП и подкрепата за ГЕРБ си е негово лично решение. Той допълни, че на практика 16 членове на общинското ръководство на БСП в Попово са се самоизключили на два пъти от партията, заставайки зад името на Веселинов. Предстояло Националният съвет на БСП да се занимава с казуса в Попово, където партията им де факто нямала ръководство в момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони