Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Как циганин се явява на изпит за шофьорска книжка?

Започват проверки в 50 ферми в района на първото огнище на птичи грип в Пловдивско

Ивелина Василева: 16 системи за управление на отпадъците са изградени

16 системи за управление на отпадъците, финансирани по ОП „Околна среда“ 2007-2013г, вече са изградени. Това съобщи в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. По думите й те ще обслужват повече от 3, 4 млн. граждани в 70 общини на страната. До края на годината предстоят да бъдат завършени 4 проекта, каза още министърът.

„Реално 48% от населението е обхванато от тях, имайки предвид трудностите с оперативната програма през изминалата година и тежкия период, през който тя премина“, каза министърът. По думите й тези проекти допринасят за опазването на околната среда, за създаването по-добър стандарт на живот и икономически възможности за общините.
„Не на последно място тези проекти помагат на държавата ни да се справи и с още едно предизвикателство – прекратяване експлоатацията на старите депа и преминаването към съоръжения, изцяло съответстващи на екологичното законодателство“, посочи Василева. Министър Василева съобщи, че предстоят да бъдат завършени системите във Велико Търново, Никопол, Стара Загора и Разлог.

„560 млн. лв. са заделени по новата оперативна програма, за цялата приоритетна ос „Отпадъци“. Те ще бъдат насочени точно към това – да се създадат възможности за въвеждането на допълнителни системи, които да надграждат съществуващите и чрез които ще се постигне максимално оползотворяване на всички полезни компоненти в отпадъците“, обясни министърът.

97 млн. лв. са заделени за първата процедура през новия програмен период, за изграждане на компостиращи инсталации, каза още министър Ивелина Василева. Тя добави, че ще бъдат вложени всички усилия за оползотворяване на ресурсите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.