След гонка и стрелба полиция задържа контрабандист на цигари

Екшън арест край симитлийското село Долно Осеново след преследване с автомобили, тичане в гора и предупредителна стрелба. Сцената като от холивудски филм се разигра в понеделник към 13,20 часа.

На пътя от Симитли за Разлог, в района на село Градево, полицейски служители подали звуков и светлинен сигнал за извършване на проверка на лек автомобил "Фиат Скудо". 32-годишният водач на автомобила Петър Мазурски не се подчинил на полицейското разпореждане. Полицаите с патрулката започнали преследване. За да ги заблуди, беглецът свил вляво от шосето и поел с колата си към село Долно Осеново. Минал с висока скорост през центъра на селището, където винаги има деца и цяло чудо било, че не е ударил някой.

След това стигнал до гориста местност, зарязал колата и хукнал да бяга.
Униформените обаче не се отказали да го преследват и също навлезли в гората.
Тогава един от полицаите стрелял предупредително във въздуха. Това уплашило и спряло беглеца.

Мъжът е задържан с полицейска заповед в ареста до 24 часа. При проверката на автомобила са намерени и иззети 207 860 къса цигари без наличен задължителен бандеролен знак. По случая е образувано досъдебно производство за извършени две престъпления - за държане на акцизни стоки без бандерол и за опит да се попречи на полицаите да изпълнят задълженията си по закон.

Арестуваният е стар познайник на полицията, той вече има условна присъда за контрабанда на цигари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право