Над 1 млрд. лв. ще е бюджетът на София за 2016 г.

Бюджетът на София за 2016 г. ще е над 1 млрд. лв. Това каза Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община с направление "Финанси и стопанска дейност”, по време на отчета за изпълнението на бюджет 2015 на общината за месец октомври, предаде „Фокус“.

Барбалов заяви, че се работи по бюджета на София за 2016 г. и имат готовност. "Колко точно ще е, зависи от няколко неща, едното от които е това, че събираме информация от гледна точка на тези обекти от капиталовата програма, които по някаква причина няма да успеем да приключим и по-скоро разплатим тази година, както и информация от гледна точка на оперативни програми какви проекти може да очакваме за догодина", посочи той.

До края на месец ноември ще се направи публично обсъждане за проектобюджет за 2016 г. на Столична община, както е съгласно нормативната база. Барбалов обясни, че е създал специална страница в социалните мрежи, където ще публикува информация, за да могат хората да използват съвременните средства за комуникация. Според него колкото повече хора го видят и коментират, толкова по-добре за всички.

Зам.-кметът заяви, че общественото обсъждане ще се проведе спрямо нормативното изискване и сега ще има възможност освен на страницата на общината, да се види и в създадената страница в социалната мрежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини