Лекарският съюз отхвърли проекта за Национална здравна карта

Най-модерният терминал за сярна киселина за 22 млн. лева официално открит в Бургас 100 кораба всяка година ще увеличат товаропотока на пристанището

Лиляна Павлова: Австрийското председателство продължава работата по българските приоритети

2-годишно дете е нахапано от домашно куче в пловдивското село Крумово

Красимир Живков: Над 34% от територията на България е част от „Натура 2000“

2,3 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в сектор „Води“ по Оперативна програма „Околна среда“

Министър-председателят Бойко Борисов постави казуса „Желяз Андреев“ пред министъра на правосъдието и главен прокурор на САЩ

Най-малко 16 души загинаха при атентат в афганистанския град Кандахар

Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли

Морските ни пристанища могат да станат част от “Новия път на коприната”

Чавушоглу обсъди с Лавров работата по мирните преговори за Сирия в Астана

Путин пред Радев: След няколко дни ще приемем Бойко Борисов (ВИДЕО, СНИМКИ)

Улично куче нахапало 11-годишно момиче на детска площадка Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда

Съдят измамница, “ужилила” с 300 000 лв. руско семейство

3055 лева са необходими месечно за нормален живот на семейство в София Над 73% от домакинствата в страната живеят с доходи под необходимите за нормална издръжка на живота

България и Португалия ще си сътрудничат при обучението на кадри в туризма

Надявам се португалските компании да приемат Югоизточна Европа като естествен партньор за реализацията на глобални проекти. Това е регион с много големи икономически възможности, заяви президентът Росен Плевнелиев на среща в Лисабон с представители на португалския бизнес, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Във втория ден от официалното си посещение в Португалия държавният глава представи инвестиционния потенциал в България пред близо 50 представители на компании от различни сфери. Фирмите проявиха интерес към възможностите за сътрудничество в областта на земеделието и производството на храни, както и към развитието на информационните и комуникационни технологии у нас.

Сътрудничеството между български и португалски компании ще повиши ефективността и резултатите им, посочи президентът. Росен Плевнелиев допълни, че бизнесът в България може да разчита на добрия опит на португалските фирми в Латинска Америка, Африка, Азия.

Президентът изтъкна, че страната ни е регионален лидер в информационните и комуникационните технологии и може да се похвали с подготвени специалисти в този сектор, с добри традиции и динамично развитие. България получи признание като най-добра аутсорсинг дестинация за 2015 г., посочи още Росен Плевнелиев. Президентът изтъкна успешно реализирани в България проекти в сферата на производството на автомобилни компоненти, както и възможностите за сътрудничество между България и Португалия в областта на туризма.

Пред представителите на бизнеса президентът посочи и стартиралите у нас реформи в ключови сектори. Португалия показа, че осъществяването на задълбочени реформи се отплаща и носи резултати – повишава доверието към страната на международните пазари, увеличава търговския обмен, намалява безработицата, коментира още президентът Росен Плевнелиев.

По време на срещата на българския държавен глава с португалския бизнес беше подписан Протокол за сътрудничество в областта на обучението по туризъм между Министерството на туризма на България и Министерството на икономиката на Португалия. По силата на документа, двете страни ще обменят информация и опит в областта на обучителните програми, прилагани в училищата по туризъм, и ще организират съвместни дейности за специализирана подготовка на кадрите в сектора. Ще бъде оказвана също така техническа помощ при създаването на програми за обучение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.