По 4000 лв. за четвъртото място на волейболистите

Водещите волейболни национали ще бъдат премирани с по 4000 лева за четвъртото място на европейското първенство, а игралите по-малко ще вземат по 2500, реши ръководството на федерацията на вчерашния Управителен съвет (УС). Отчетите на треньора Пламен Константинов и напусналия поста при жените Драган Нешич за европървенствата не бяха част от дневния ред. Не бе взето и решение кой ще води дамския тим догодина, но сондажите сочат назначаването на българин. Неофициално отново е бил обсъждан и вариант да се предложи мястото на Мартин Стоев.

До края на годината се очаква ново заседание на УС, на което да се определи новата структура на ръководството след излизането на регистрацията в съда на решенията на извънредното общо събрание в началото на октомври.

Същевременно „Марица“ спечели историческата първа Суперкупа на България при жените след 3:1 (-19, 16, 24, 19) над „Левски“ в Стара Загора. Така момичетата от Пловдив затвърдиха най-успешната си година след триумфа с титлата и купата на страната. Тази седмица „Марица“ приема белгийския „Шарлероа“ в реванш от евротурнира за купата на СЕВ след 3:0 като гост.

„Марек Ивкони“ посреща днес руския „Белогорие“ в първия двубой от европейската Шампионска лига. „Да бъдем реалисти и да не очакваме чудеса, а да изиграем един хубав мач“, пожела треньорът Найден Найденов.

Мачът е в сряда от 18 ч в обновената зала в Дупница. Руснаците пристигнаха вчера на обяд, като с тима са олимпийските шампиони Дмитрий Мусерски и Сергей Тетюхин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт