Скитник обикаля България с крадени коли

43-годишен мъж, който обикалял цяла България с крадени коли, е задържан при последния му маршрут в района на Бобов дол, когато се придвижвал с отнето "Пежо-206", казаха от окръжна прокуратура в Кюстендил.

Валентин П. се придвижвал с коли, които задигал и карал, докато има в тях гориво. След това ги зарязвал, качвал се на друго крадено возило и продължавал. Така на 11 октомври т.г. се оказал в бобовдолското с. Мламолово, оттам поел по избрана дестинация с краденото "пежо" на Атанаска Никифорова от селото. Наблизо го спрели ченгетата и се оказало, че колата е крадена, а шофьорът е без постоянен адрес.

"Вземам коли, чиито ключове са вътре и някаква сила ме кара да се кача и да я подкарам. Като свършеше горивото, ги оставях до пътя - да си ги намерят и приберат хората", разказа пред съда автоекскурзиантът. Според досието му мъжът от две години няма постоянен адрес. За последно, по думите му, живял в "във високия блок в Русе". "Преди да тръгна на екскурзия из България, работех върху себе си. Абсолютно работоспособен съм. В момента обаче не разполагам с финансови средства", добави той.

Съдебният състав промени постоянната мярка за задържане за скитника с подписка. Според образуваното досъдебно производство той е обвнинен в кражба на няколко автомобила. Ако се докаже вината му, го чакат до 8 години затвор, коментираха магистрати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право