Стоилов на върха - 0:0 срещу „Атлетико“

Името на Станимир Стоилов отново гърми в Шампионската лига с чудо срещу фаворит. Най-скромният отбор от 32-ата в мегатурнира „Астана“ заслужи 0:0 срещу „Атлетико“ (Мадрид) на свой терен. Ремито е второ в групата за казахстанския тим след героичното 2:2 срещу турския колос „Галатасарай“.

В страшен студ и при спуснат покрив на „Астана арена“ домакините 75 минути играха като равен с равен срещу госта. Нечуваните из Европа футболисти на Мъри бранеха перфектно вратата, преподадоха урок по тактическа дисциплина и дори се осмелиха да атакуват упорито. До почивката головите ситуации се оказаха поравно. „Астана“ се поддаде на натиска на славните „дюшекчии“ чак след 75-ата минута, но отбраната и вратарят Ненад Ерич демонстрираха класа.

Показателно - в по-голямата част от мача трибуните ревяха насърчително. А в Казахстан липсват фенски традиции, публиката е „театрална“. Дори се наложи преди мача да раздават „песнопойки“ на публиката, за да знае какво да скандира.

Два пъти след удари на „Атлетико“ топката кацна на гредата, но като цяло испанците имаха малко чисти положения. Просто „Астана“ не позволи повече. Драматичен факт за самочувствието на „червено-белите“ - хората на Станимир Стоилов отправиха 3 удара в рамката на вратата срещу 2 на „Атлетико“. Домакините играха чист футбол - едва 11 нарушения срещу 10 на съперника.

Коментари

Задължително поле