Арестуваха майка и син след акция на криминалисти в Столипиново

75 млн. долара за щетите от земетресенията в източната част на Турция

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Гешев: Олигарсите искат слаба и неработеща прокуратура

Пуснаха шефа на „ТАД Груп“ от ареста срещу 100 000 лв.

Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Гешев: Призивите за конституционни промени с цел отслабване на прокуратурата са в интерес на престъпниците

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Сигнал: Возят бензин и дизел като мляко и бира

Въпреки декларираните от администрацията намерения да пресече нелегалната търговия с горива сивият сектор процъфтява необезпокояван.

Това алармират петролни компании в сигнал до Министерството на финансите, МВР и Министерството на транспорта, научи „Труд“ от близък до правителството източник. Според сигнала контрабандистите използвали цистерни за мляко, вино и бира за превоз на бензин и дизел без платени данъци.

Друга схема за измама е създаването на т.нар. „хибридни бензиностанции“. Подобна измама се прилагала от транспортни компании, които имат ведомствени бензиностанции. Те предлагали на редовни клиенти да зареждат на преференциални цени, които са много по-ниски от пазарните. Според сигнала в страната продължават да работят много нелегални складове, като точният им брой е неизвестен.

Продължават да работят и т.нар. мобилни бензиностанции за продажби на горива от мобилни цистерни, които дори имат редовни абонати. Към сигнала си петролните компании са дали пример за нелегална продажба на горива в Самоков от такъв обект.

По конкретния пример за Самоков ще бъде направена проверка, каза пред „Труд“ източник от Министерството на финансите. От ведомството обаче отказаха да дадат повече подробности, за да бъде проверката изненада.

От Агенция „Митници“ коментираха пред „Труд“, че все още не са получили сигналите, но най-вероятно те ще бъдат препратени към тях.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.