Арести разтърсиха върховете на руската космическа индустрия

Авария прекъсна осветлението в тунела „Кривия“ на Е-79 От АПИ съветват шофьорите да се движат с повишено внимание

71-годишен мъж се удави на Южния плаж в Приморско

Министър Ананиев разпореди проверка на болницата в Сливен

Протест пред КФН заради фалита на „Олимпик“

Министър Горанов: Ралица Агайн трябва доброволно да подаде оставка Правителството ще наеме кипърски адвокати, които да представляват засегнатите от фалита на "Олимпик" българи

Министър Нанков: До края на годината започваме ремонт на още три обекта на магистралите Хемус и Тракия

Арестуваха мъж, заплашил полицаи с пистолет

Криминално проявен е задържан на Калотина в опит да напусне страната

Ципрас готви мащабни промени в състава на гръцкото правителството

Велико Търново ще кандидатства пред ФИФА за изграждане на нов футболен терен Възстановяват терена в района на бившата ледена пързалка

Задържаха горнооряховец, дирен за екстрадиция в Германия

Арестуваха мъж за непристойни действия пред дете

Велико Търново се побратимява в азербайджанския град Нахчъван Предложението е на посланика Н.Пр. Наргиз Гурбанова

Прокуратурата започва проверка в КФН заради фалита на „Олимпик“

65 000 фирми казват в НАП за коли и имоти

Близо 65 000 данъчно задължени лица, регистрирани по закона за ДДС, ще бъдат засегнати от новото изискване да се декларират в НАП всички покупки на имоти и автомобили на стойност над 5000 лв., които се ползват не само за служебни, но и за лични нужди. Това съобщи вчера зам.-председателят на Българската стопанска камара (БСК) Димитър Бранков при гласуването на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси на промените в данъчните закони.

Работодателската организация не подкрепя предложените промени, припомни Бранков. По думите му така ще се създаде допълнителна административна тежест за бизнеса, а предложеният праг от 5000 лв. трябва да се повиши значително. БСК не подкрепя и текстовете, според които, ако лицата не са подали декларация, автоматично ще се приема, че използват покупките 100% за лични нужди.

Против новите текстове се обявиха и от БСП. „Така ще се натовари допълнително и бизнесът, и администрацията. Освен това се създава възможност за субективизъм при извършването на контролни действия“, коментира депутатът от БСП Георги Търновалийски.

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев се ангажира да внесат между първо и второ четене нови предложения, чрез които да се облекчи бизнесът във връзка с новите изисквания.

Междувременно стана ясно, че ефектът за бюджета от преотстъпването на корпоративен данък на фирми, които инвестират в общини с висока безработица, ще е 14 млн. лв.

Без особена дискусия депутатите от бюджетната комисия приеха на първо четене промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се правят промени още в законите за ДДС, за акцизите и данъчните складове, за ограничаване на плащанията в брой и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.