Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Шефът на СЗО: Трябват бързи действия за спиране на епидемията от коронавируса

65 000 фирми казват в НАП за коли и имоти

Близо 65 000 данъчно задължени лица, регистрирани по закона за ДДС, ще бъдат засегнати от новото изискване да се декларират в НАП всички покупки на имоти и автомобили на стойност над 5000 лв., които се ползват не само за служебни, но и за лични нужди. Това съобщи вчера зам.-председателят на Българската стопанска камара (БСК) Димитър Бранков при гласуването на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси на промените в данъчните закони.

Работодателската организация не подкрепя предложените промени, припомни Бранков. По думите му така ще се създаде допълнителна административна тежест за бизнеса, а предложеният праг от 5000 лв. трябва да се повиши значително. БСК не подкрепя и текстовете, според които, ако лицата не са подали декларация, автоматично ще се приема, че използват покупките 100% за лични нужди.

Против новите текстове се обявиха и от БСП. „Така ще се натовари допълнително и бизнесът, и администрацията. Освен това се създава възможност за субективизъм при извършването на контролни действия“, коментира депутатът от БСП Георги Търновалийски.

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев се ангажира да внесат между първо и второ четене нови предложения, чрез които да се облекчи бизнесът във връзка с новите изисквания.

Междувременно стана ясно, че ефектът за бюджета от преотстъпването на корпоративен данък на фирми, които инвестират в общини с висока безработица, ще е 14 млн. лв.

Без особена дискусия депутатите от бюджетната комисия приеха на първо четене промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се правят промени още в законите за ДДС, за акцизите и данъчните складове, за ограничаване на плащанията в брой и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.