Рапорти за напускане подават и полицаите от Варна

Рапорти за напускане подават и служители на Областната дирекция на МВР във Варна като основен мотив е готвеното орязване на заплатите и обезщетенията при пенсиониране.

Във вторник служители на МВР излязоха на протест в страната заради проектобюджета за 2016, в който са включени текстове за планираното орязване на заплатите и обезщетенията им при пенсиониране.

Текстовете предвиждат да не се изплащат добавки на заплатите за прослужено време, да се промени дължината на платения отпуск и да се намали и обезщетението при напускане на системата на МВР.

Протестите продължават и днес. Служители на МВР организират синдикален протест – флашмоб във Варна на кръстовището на булевардите „Вл. Варненчик” и бул. „Република”, който ще се състои тази вечер от 18.00 до 19.00 часа.

Снощният протест, който доведе до блокада на Аспарухов мост във Варна, е бил спонтанен, коментираха по-рано днес представители на синдикални организации в града. Към момента във Варна няма протести на служители на МВР и блокирани пътни участъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини