Българин с награда "Полицай на годината" в Америка

Разработих една групировка, която се занимаваше с трафик на оръжие и така станах полицай на 2014 година, каза пред камерата на Нова телевизия Мариан Вълков. Въпреки, че е българин, той е разследващ полицай в едно от предградията на Чикаго. Освен, че е част от системата, мъжът, който предпочита да го наричат Марио, вече се е отличил с работата си.

„Наградата за полицай на годината няма финансова стойност, а е просто за престиж. Бях под прикритие. Представях се като източноевропеец, който иска да купи оръжие. Понеже говоря български, пуерториканците от бандата се вързаха. Хванахме почти всичките престъпници. Когато разработваме един случай, се опитваме да стигнем колкото се може по-нагоре до важните хора в йерархията“, обяснява Марио.

„Чикаго придоби славата като столица на убийствата. Голяма е престъпността тук. Преди три години застреляха един полицай в лицето. Той беше под прикритие. Сбъркаха го за член на групировка и го застреляха по грешка. Убиецът му получи доживотна присъда“, каза още Марио.

„Нямаме лимит на горивото. Когато резервоарът ни се изхаби, спираме, в която и да е бензиностанция, и си пълним резервоара. Имаме безлимитна карта, която ни е дадена с пин код”, разказва още Марио.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят