Съдят шофьор, причинил смъртта на двама на пътя и избягал от местопроизшествието

Окръжна прокуратура внесе в сряда в съда обвинителен акт срещу 35-годишния ром от Ново село Янко Борисов, причинил катастрофа на 22 август 2014 г., довела до смъртта на двама мъже и средна телесна повреда на турска гражданка, и избягал от мястото на инцидента на път т-8 край Садово.

Обвиняемият е неправоспособен водач и не притежава шофьорска книжка и в момента е с мярка за неотклонение "задържане под стража". По делото са извършени куп експертизи и са призовани 14 свидетели, но Янко Борисов отказва да се признае за виновен за смъртоносното мелле на пътя.

От Окръжна прокуратура-Пловдив твърдят, че обвиняемият не се е съобразил с конкретната пътна ситуация, атмосферните условия, интензивността на движението, условията на видимост, не е осигурил безопасна дистанция и се е движел с несъобразена и превишаваща разрешената максимална скорост в този участък. Освен това Янко Борисов дори не е направил опит да намали скоростта и да спре, за да избегне опасността от удар с движещия се пред него "Фолксваген Голф" и така е причинил смъртта на двама мъже от София, както и средна телесна повреда на 46-годишна турска гражданка. След инцидента виновникът за меллето е избягал от местопроизшествието и е скрил автомобила си в храсти край пътя Пловдив-Свиленград. Прибрал се в дома на свой близък, на който обяснил, че е ударил колата си край Садово и му поръчал да отиде да я прибере. При извършения обход на пътя автомобилът на Янко Борисов е бил открит от полицията, където обвиняемият се явил чак на другия ден - 23 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право