Месец ноември в Северозападна България: Облаци, дъжд и температури до - 8 градуса

Ноември е преходен месец между есента и зимата. Средната месечна температура за ноември в Северозападна България ще бъде между 5 и 8 градуса, а във високата планинска част между 3 и 5 градуса. Валежите ще бъдат около нормата, за равнинната част между 40 и 70 л на кв.м. , а за планинската част между 60 и 90 л на кв.м.
Най-ниските между минус 8 и минус 3 градуса, а най-високи – като тези, които наблюдаваме сега между 20 градуса и 15 градуса.

„Ноември започна с ниски температури сутринта, до обяд температурите се повишават и дори надскачат очакваните за месеца. През първото десетдневие времето ще се определя от този антициклон, който ни носи слънцето”, казва Леночка Ангелова пред Фокус. В края на десетдневието се очаква да се увеличи облачността, на много места да има валежи и слабо понижение на температурите.

Около 11 ноември се очаква увеличение на облачността, на много места ще има валежи и слабо понижение на температурите. Около 11,14,17 и 20 ноември над територията от Видин ще започнат да преминават бързи атмосферни смущения , ще има валежи и по-високите полета дъждът ще преминава в сняг. Третото десетдневие ще се повишава динамиката на температурните процеси, към 30 ноември се очаква повишение на температурите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето