Менда Стоянова: Срамно е млади хора да протестират за 20-те заплати при пенсиониране

Министър Горанов се опита да катализира темата за реформата в МВР. За съжаление, полицаите не са готови за дебат. Това заяви в предаването на БНТ „Още от деня” председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. „Това, което се случва, е по силов начин министър Горанов да прави реформи в МВР. Това е работа на самите меверейци, защото там трябва да има реформа", каза още Стоянова.

„За мен е срамно млади хора да протестират за 20-те си заплати при пенсиониране”, подчерта тя. Според нея подаването на рапорти за напускане е една емоционална реакция. „Фатално е хора, които са професионалисти, да напускат системата. Мисля, че подаването на толкова много рапорти е по-скоро заплаха, отколкото реална опасност”, посочи тя.

Стоянова коментира и бюджета за следващата година. По думите й в него Министерство на финансите е направило една сериозна стъпка към консолидация. „Осма година сме на дефицит и не може да продължаваме така”.

Стоянова изтъкна, че в бюджет 2016 се отделят 390 млн. се отделят за увеличаване на разходите на министерства и ведомства до края на годината, като над 250 млн. отиват за силовите ведомства.

„Опозицията ще има 3-4 опорни точки – че планираме малки приходи, за да се застраховаме; че в бюджета няма политики, които да подпомогнат потреблението. „Политики се правят в отделните министерства, те няма как да се случат през бюджета”,подчерта тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини